EHBO niet dringend liggend ziekenvervoer

SIMcenter Vlaanderen

Simulatietrainingen voor professionele hulpverleners

EHBO - niet dringend liggend ziekenvervoer


Tijdens de interactieve opleiding krijgen de cursisten een hands-on training ifv de te volgen procedures en toe te dienen zorgen volgens de meest recente EHBO richtlijnen. Bij de organisatie van de opleiding wordt rekening gehouden met de CRM principes. Bij de opleiding wordt gebruik gemaakt van high fidelity simulatoren, BLS reanimatiepoppen, chocking simulator, divers verband- en EHBO materiaal. Dit geeft de cursist de kans op een realistische manier de vaardigheden te trainen. Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer een certificatie EHBO ifv het doorlopen curriculum.


Maximaal aantal deelnemers

• Een hands-on opleiding wordt gegeven aan een maximum van 15 cursisten per sessie.


Opleiding

Duur: 24 uurDe opleiding voldoet aan de wettelijke beplingen voor erkenning niet dringend liggend ziekenvervoer.

Naast de 16 uur EHBO voor bedrijfseerstehulp, besteden we extra aandacht aan diverse asprecten specifiek voor het niet dringend liggend ziekenvervoer.

Zo gaan we dieper in op

- Pathofysiologie rond nierdialyse

- Hef en til technieken en rugsparend werken

- Correct werken met het materiaal aanwezig in de ziekenwagen

- Wetgeving rind niet dringen liggend ziekenvervoer

- ........Onze troeven


- De opleiding wordt gegeven door lesgevers die dagelijks aan het werk zijn binnen een spoedgevallen dienst of ziekenwagendienst 112.


- De opleiding kan indien u dit wenst op locatie gegeven worden. Dit bespaart u en uw werknemers lange en dure verplaatsingsuren.


- De opleiding wordt georganiseerd in sessies van 3 - 4 - 6 of 8 uur afhankelijk van uw wensen en de beschikbaarheden van uw medewerkers.

 


Kwaliteitscontrole

* Na elke les overloopt de lesgever of alle doelstellingen van de opleiding bereikt zijn. Dit gebeurt bij de afronding van de sessie en aan de hand van de   

  didactische fiche.

* De cursist wordt geëvalueerd doormiddel van continue evaluatie aan de hand van een competentieprofiel. De lesgever evalueert op het einde van de cursus of de aangebrachte leerstof gekend is doormiddel van een interactieve quiz.

* De cursisten evelueren op het einde van de cursus de opleiding doormiddel van een evaluatieformulier aangereikt door simcentervlaanderen.